Cercar en aquest blog

dissabte, 9 de juliol del 2016

La Barcelona del XIX


ramblas. segunda muralla mediaval barcelona
Un passeig impossible per la ciutat que estava a punt d'enderrocar les muralles medievals
Aquest vídeo ens convida a recórrer la Barcelona de meitat del segle XIX.
La peça audiovisual forma part d'un portal d'internet multimèdia que reprodueix digitalment els anomenats Quarterons Garriga i Roca amb les eines d'avui, a l'estil Google Maps. El web de la iniciativa és Barcelona darrera mirada i ha estat coproduït per l'Arxiu Històric de la Ciutat de Barcelona (AHCB) i el Departament de Sistemes d'Informació (DSI). A través del conjunt de mapes que va elaborar l'arquitecte Garriga i Roca entre 1856 i 1862, ens acostem a una Barcelona a punt d'enderrocar les muralles medievals i que està travessant el llindar de la modernitat. La unió d'aquests plànols representa la reproducció cartogràfica més detallada de Barcelona realitzada fins aquell moment. 



Traducción
portal Santa Madrona. Muralla medieval. Barcelona

Un paseo imposible por la ciudad que estaba a punto de derribar las murallas medievales
Este vídeo nos invita a recorrer la Barcelona de mitad del siglo XIX.
La pieza audiovisual forma parte de un portal de internet multimedia que reproduce digitalmente los llamados Cuarterones Garriga y Roca con las herramientas de hoy, al estilo Google Maps. La web de la iniciativa es Barcelona última mirada y ha sido coproducido por el Archivo Histórico de la Ciudad de Barcelona (AHCB) y el Departamento de Sistemas de Información (DSI). A través del conjunto de mapas que elaboró el arquitecto Garriga y Roca entre 1856 y 1862, nos acercamos a una Barcelona a punto de derribar las murallas medievales y que está atravesando el umbral de la modernidad. La unión de estos planos representa la reproducción cartográfica más detallada de Barcelona realizada hasta ese momento.

Les fotos són baixades d'internet, de diferents webs i llocs 
i les poso no pas per menyscabar els drets de ningú,ans amb la intenció de retre 
No cal dir que els retiraré, igual que els textos, si algú se'n sent perjudicat. homenatge.   http://www.catorze.cat/noticia/3276/barcelona/xix      


4 comentaris:

Hada Isol ♥ ha dit...

Fue fascinante ver el video,yo no conozco Barcelona pero imagino lo que debe ser el conocer esos lugares y verlos así,me encantó cuando en esas calles angostas la cámara se metía y la gente de la época captada en movimiento ,ver la vida pasada fue genial! me gustó mucho! Un abrazo para ti y los tuyos!

Tot Barcelona ha dit...

Muy interesante.
Gracias.
Un abrazo
salut

Mari-Pi-R ha dit...

Me ha encantado poder ver este vídeo, pues justamente he estado hace poco en Barcelona y algo he podido identificar en él.
Un abrazo.

xavier pujol ha dit...

Ja ho diu: la mirada impossible. Quina sort poder veure, gràcies a les noves tècniques el carrers de la Barcelona de fa més de 100 anys en moviment. Carrers, alguns dels quals, van desaparèixer quan es va obrir la Via Laietana.
I contemplar fotografies, com les del Pla de Palau que tenen més de 140 anys.
Gràcies Josep per mostrar-nos aquest muntatge. No el coneixia.

Anne Frank

  Annelies Marie Frank , més coneguda com Anne Frank (12 juny 1929  – març de 1945), fou una adolescent alemanya jueva nascuda a Frankfurt d...