Cercar en aquest blog

divendres, 20 de maig del 2016


Com aquell gos de Pavlov que estudiàvem de petits als llibres de Ciència. Esborronava una mica, però al dibuix es veia un gos a qui havien posat un tub de goma a la panxa, i només de sentir una campana que associava amb l'hora de menjar, ja segregava sucs gàstrics.

Doncs gairebé reproduint aquesta conducta condicionada la delegada del govern espanyol a Madrid, sense haver de córrer massa, ni sentir tocar campanes, només de constatar que el Barça juga una nova final de la Copa del Rei, aquest diumenge, ha salivat, n'ha fet causa. Concepción Dancausa ja ha advertit que 2.500 homes, agents policials tindran com a objectiu, fer un doble filtre i evitar que entrin estelades al Vicente Calderón.


En l'intent que el cap d'estat no hagi d'aguantar ni xiulades, ni estelades, Dancausa tira pel broc gros, i aplica la mordassa a la llibertat d'expressió, en aquest cas brandant una bandera que veu com a cau de conflicte. I alerta que després també l'aplicaran per aquells qui burlin la prohibició. Tant els deu fer l'experiència acumulada de la qual pot fer gala l'afició culer, que ha sumat l'estelada a la dels colors del club. Dancausa agafa l'estelada i la vol fora del Calderón, com aquells que les volen fora de les rotondes.

Ja n'arriben a perdre ja de temps i d'hores, jutges, magistrats, delegats, policies, és clar que deuen ser hores de campanya. En portes de les votacions del 26 de juny això deu ser un exercici de força, una demostració, que d'altra banda no fa altra cosa que carregar piles, que excitar els ànims, i alimentar l'enginy per omplir d'estelades el camp. Potser els recursos davant la justícia ho estalviaran, però si no, voler estalviar tensió no fa altra cosa que alimentar-la.

De fet la mateixa delegada, ha autoritzat per aquest dissabte que es manifestin pel centre de la capital espanyola els membres del col·lectiu neonazi Hogar Social Madrid. 
Aquests sí amb idees que alimenten la xenofòbia i el racisme, amb idees que alimenten la violència. Posats a fer que agafin la gent de Guadamur i que projectin el maping de Franco, Hitler i Himmler a la gespa del Calderón, que de ben segur no ho trobarien tan malament, perquè no només aquesta competició entronca amb la que tantes vegades havia presidit el "Caudillo" i que ara presidirà el rei Felip VIè.

TRADUCCIÓN


Como aquel perro de Pavlov que estudiábamos de pequeños a los libros de Ciencia. Espeluznaba un poco, pero el dibujo se veía un perro al que habían puesto un tubo de goma en la barriga, y sólo de oír una campana que asociaba con la hora de comer, ya segregaba jugos gástricos.

Pues casi reproduciendo esta conducta condicionada la delegada del Gobierno en Madrid, sin tener que correr demasiado, ni oír tocar campanas, sólo constatar que el Barça juega una nueva final de la Copa del Rey, este domingo, ha hecho causa. Concepción Dancausa ya ha advertido que 2.500 hombres, agentes policiales tendrán como objetivo, hacer un doble filtro y evitar que entren "estelades" en el Vicente Calderón.

En el intento de que el jefe de estado no tenga que aguantar ni silbidos, ni “estelades”, Dancausa tira a lo bruto, y aplica la mordaza a la libertad de expresión, en este caso blandiendo una bandera que ve como un nido  de conflicto. Y ojo que después también lo aplicarán para aquellos que burlen la prohibición. Todo esto sin haberse preguntado nunca el porqué de todo esto, ni porque se pita ni porque se lleva una “estelada”. Dancausa coge la “estelada” y la quiere fuera del Calderón, como aquellos que las quieren fuera de las rotondas.

Ya llegan a perder  tiempo y  horas, jueces, magistrados, delegados, policías, claro que deben ser horas de campaña. En puertas de las votaciones del 26 de junio esto debe de ser un ejercicio de fuerza, una demostración, que por otra parte no hace otra cosa que cargar pilas, que excitar los ánimos, y alimentar el ingenio para llenar de “estelades” el campo . Quizás los recursos ante la justicia lo ahorrarán, pero si no, querer ahorrar tensión no hace más que alimentarla.

De hecho la misma delegada, ha autorizado para este sábado  se manifiesten por el centro de la capital española los miembros del colectivo neonazi Hogar Social Madrid. Estos sí con ideas que alimentan la xenofobia y el racismo, con ideas que alimentan la violencia. Puestos a hacer que cojan la gente de Guadamur y que proyecten el maping de Franco, Hitler y Himmler en el césped del Calderón, que seguramente no lo encontrarían tan mal, porque no sólo esta competición entronca con la que tantas veces había presidido el "Caudillo" y que ahora presidirá el rey Felipe VI

Imagenes de Internet.
Siempre procuro dar la referencia editorial, y espero que se entenderá que lo hago desde la admiración y con ánimo de recomendarles -no con ningún ánimo de lucro, obviamente, ni con intención de perjudicar los derechos de nadie, todo lo contrario-.
Si en algún caso se detecta en este post conflicto de copyright o de cualquier otro tipo, agradeceré que me lo hagan saber y  lo suprimiría inmediatamente. 
 | 20/05/2016 a les 00:01h

7 comentaris:

Josep ha dit...

Tener que esperar la benevolencia de un juez para poder expresarse dice mucho, demasiado, de esta democracia española que no funciona. Y luego te queda la sospecha de si lo han parado todo porque ya en todo el mundo se habla del tema: un discreto paso atrás cuando vienen mal dadas. Pero en el fondo, son lo que son, piensan lo que piensan, y actúan como actúan. Esto sólo ha servido para constatar innecesariamente que como así no se puede estar, la estelada y lo que simboliza son sencillamente necesarias.

xavier pujol ha dit...

Han fet propaganda anti-catalana, que això sempre els fa recollir vots dels intolerants com ells.
De passada i sense adonar-se'n també ens han fet propaganda gratuïta del procés per la Independència.
Un estat que permet (i subvenciona) la Fundación Francisco Facha, és un estat que no té futur.

Josep ha dit...

Xavier, penso que per una vegada ha sortit un jutge valent i ha posat les coses al seu lloc, però segurament la setmana que bé en tindrem un altre, de sarau. I així no acabarem mai.
Penso com el President. Vull responsabilitats, perquè ara el PP la cagada (perdó) però ja procuraran fer-ho d'un altra manera un altre dia. Està claríssim que ha estat com dius, però qui??, aquesta senyora o al Gobern, que entre els mateixos del PP no han fet pinya aquesta vegada?, també és veritat que un país amb una Fundación Francisco Facha, és un estat que no té futur. No, no en té, però el tenim aquí ... Desfilant!! i ja porten molts anys, masses anys.
Una abraçada.

Alfonso Robles Motos ha dit...

Josep, no sé si ho van a fer tot i saber que per poc que intervingués un jutge mitjà democràtic, ho dic sense sapiguer res del que ha permès l'estelada, no progressaria aquesta mesura.
Però la dreta d'aquest país sempre veu la història des de la perspectiva de vencedors i vençuts, ara ho podem comprovar amb les seves idees sobre la situació actual del País Basc.
L'actuació de la delegada pretenia deixar clar qui eren els vencedors, i de pas humiliar els vençuts, com ho vénen fent des de sempre. Només pretenien recordar al poble català que ells eren els vençuts i que els vencedors són els que determinen allò permès i el que no.
És que en aquest país mai podrem deixar de banda les pràctiques dictatorials?
Una forta abraçada

Rodericus ha dit...

Aun quedan jueces en Madrid.

Nuestra vicepresidenta diciendo que la prohibición no es cosa del gobierno, y Margallo reconociendo que ha habido presiones "políticas".

No han conseguido mas que "animar" aun mas las pitada al himno nacional.

Menuda pandilla de incompetentes.

Un abrazo.

Josep ha dit...

Si, Alfons, és tal com dius. Ells miren els altres amb la visió de l'eternament vencedors, però no són prou intel·ligents. Al llarg de la història hi ha moltes coses que ho demostren, i ara recenment si haguessin volgut, tenia una bona solució. Deixar que es decidís (a partir d'aquí ve al mal actual) Però li tenen por al vot, i jo hi hagués acceptat el vot, tenien en compta que no era segur que s'hi hagués guanyat. Ara la cosa es complica molt perquè ja veus que inclús ells estan dividits. Quanta raó tenia Machado. Per cert, un altra cosa que encara no s'ha fet. mai, mai, mai Se'n preguntat a ells mateixos el perquè es xiula l'himne o hi ha tantes estelades?. Fa uns anys hi havia independentistes, però pocs, quasi ningú. Mira ara!!
Una abraçada, Alfons.

Josep ha dit...

Rodericus, así de entrada si que es verdad que aun quedan jueces en Madrid. Afortunadamente para España!!! Pero no se si es así...Cuantas leyes han salido de aquí y la han tumbado, teniendo en cuenta que aunque fuesen de aquí eran muy válidas para todos. Estos mismos jueces (o uno solo, no lo se) no podrian haber actuado antes)
El gobierno o la señora facha se han lucido, y esto un dia u otro tenia que pasar. No se puede ser incompetente eternamente. De vez en cuando dejan la inteligencia en el cajón y actuan con la parte de la entre pierna. Si, han animado la pitada. Pero aun nadie de ellos se ha preguntado el porque los pitan. El dia que se lo pregunten quizás se deje de pitar.
Cosas de este pais!
Una abraçada.

Anne Frank

  Annelies Marie Frank , més coneguda com Anne Frank (12 juny 1929  – març de 1945), fou una adolescent alemanya jueva nascuda a Frankfurt d...