Cercar en aquest blog

dissabte, 7 de març del 2020

"La gent està cansada i farta d'estar cansada i farta"




Llegint un parell de notícies m'he topat amb aquesta frase que, mira tu, m'identifica de dalt a baix pel que fa al pensament. I n'he fet una sola notícia, lligant les dues coses (que no hi ha per on lligar-les, tot sigui dit).
"La gent està cansada i farta d'estar cansada i farta"
Però sí: jo també estic cansat i fart, i ho  estic d'estar com dic, precisament. Vet aquí el drama. I què fa la gent que està cansada i farta d'estar cansada i farta? Suposo que s'aixequen de la cadira, com a mínim, i miren d'arreglar-ho. I munten manifestacions i grups de suport, busquen d'altres persones com elles i s'hi uneixen, parlen de les seves misèries i busquen com sortir-ne, i creen un pamflet per escriure tots aquells motius que els han fet aixecar de la cadira, perquè n'estan farts perquè si tan sols no ens deixen ser el que volem ser, i ens foten la punyeta  tot el que poden i més. Jo no: jo només ho repeteixo fins al cansament i ho escupo aquí perquè és l'únic lloc que tinc.
Mireu si no.
Parlo de La Sexta, clar!, ja ho sabem tots, oi?
Contemplo l'espectacle amb moderada sorpresa. Aquesta premsa, la mateixa premsa  que aquests dies s'esquinça les vestidures davant de l'atac d'una líder política ¿és la mateixa que fa dos anys s'empassava  els rumors sobre l'independentisme, ajudant a crear un discurs  criminalitzador menjant-se sense digerir tots els gripaus enviats pel poder polític per destruir la   credibilitat dels líders catalans, negar les causes del conflicte i menysprear als ciutadans que els donen suport? 
És la mateixa que no es preocupa per la destrucció sistemàtica de drets dels independentistes? És la mateixa que encara no s'ha preguntat per l'escàndol de tenir a la presó a Oriol Junqueras, malgrat la seva immunitat parlamentària? La que no va dir res de l'abús de la presó preventiva, de la barbaritat d'empresonar als Jordis o a la nostra l'estimada  Forcadell, del judici al Major Trapero? 
¿La mateixa que no es preocupa dels revessos que la justícia espanyola pateix, dia a dia, internacionalment? És la mateixa premsa que encara no ha dit pràcticament res de l'escàndol de la Junta Electoral Central, amb membres cobrant de partits polítics? ¿La mateixa a la qual li sembla bé que ens vagin inhabilitant a líders catalans, incloent-hi al mateix president? I, per preguntar, és la mateixa premsa que ajuda sense pudor a criminalitzar TV3 i als mitjans públics catalans? ¿La mateixa que ara calla amb la imputació dels companys de "Està passant" per un simple gag?

Res, doncs, ara ja ho sap, senyora Cayetana. Atacar, qüestionar i criminalitzar els catalans surt gratis, però ficar-se amb els gurus del poder mediàtic progre, això és una altra història. Dediqui-s’hi, doncs, als catalans, que sempre li donarà impunitat i rèdits a les televisions i diaris espanyols.
I tu dona o home espanyol, segueix callat, tot i veien qui és qui. ¿Que tu espanyol m’estimes i també protestes? 
Perquè no et sento? Tan important és per  tu "la Unidad"   que ets incapaç de ser valent? I si ets una respectable persona d’aquelles que juren “Os queremos mucho,  y consideramos que vuestro punto de vista de las cosas es  más avanzado, (genial frase?, leida en una revista) però  no os vayáis,”
 Quina vergonya!
Ah, abans he parlat de La Junta Electoral Central, oi?, doncs mira tu!
Mira quin vídeo! És una mica llarg, us demano uns minuts de paciència, que d'això nosaltres en tenim molta, massa! 
Moltes gràcies. 

5 comentaris:

Helena Bonals ha dit...

Jo me l'he empassat sencer a Whatsapp, aquest vídeo! No té pèrdua, per desgràcia.

xavier pujol ha dit...

Les clavegueres fa massa anys que fan pudor. Les clavegueres de la Moncloa, de la Zarzuela, dels bancs, dels soroll de sabres, de la borsa, de les sagristies...

Josep ha dit...

Si ho dividim en tres parts aquest famós Tribunal, et prometo que la primera, i l'última són reals, desgraciadament reals, la del mig no estic tan segur, però segurament també és veritat, forma part de la història. Com pots veure hi ha "matrimonios" dels que hem d'aprendre exemple d'honestedat. Famílies de tota la vida només dedicada a tu. No ens en sortirem, Helena, i crec que tenim pressa.

Josep ha dit...

Fan molta pudor, Xavier, i mentrestant, el vent només la porta sobre el nostre País. Ells (tots) des de l'any 80 fan absolutament el que volen, i de passada paga. Som la Catalunya de treballar, pagar i callar. No sé pas que hem de fer...

Francesc Cornadó ha dit...

"La gent està cansada i farta d'estar cansada i farta", però com es pot dir una cosa així havent-hi tants llibres per a llegir.
No és estrany que hom es cansi i s'afarti de sentir les idioteses que emeten les televisions -TOTES-, no és estrany caure en una espècie de sopor al sentir tantíssima manipul·lació ideològica provinent del poder de TOTS dos costats.
LLegir molt i fruir de la bellesa sense limitacions. Pensament lliure, amic meu, que d'això no ens cansarem mai, que el món és molt ample, la vida es curta i l'art es llarguissim. "Vita brevis, ars longa"
Salut
Francesc Cornadó

Trampa de foc (I) de Núria Martí Constans

     Els primers anys del segle XX van ser anys d’avenços, creixement i revolució.   En aquell món dinàmic, les dones hi van tenir un paper ...