Cercar en aquest blog

dijous, 8 de desembre del 2011

il·lusions òptiques / ilusiones ópticas



 He trobat per Internet aquestes il·lusions òptiques.  A mi em sembla que són el millor (a prova d'aprovació) per el moviment i en colors que hagi vist fins ara.
A continuació exemples de mostrar les línies incrustades de colors aparentment diferents. La raó per la qual un aspecte diferent és perquè el nostre cervell jutja el color d'un objecte comparant-lo amb els colors de l'entorn. Així que, sense nosaltres saber-ho, en el primer exemple, el cervell compara les ratlles que flueix vermell a les ratlles grogues, que ens obliga a pensar que són de color taronja. Les franges blaves que els vermells semblen molt més foscos, gairebé porpra, encara que són exactament del mateix color! Aquest és només un dels exemples de per què no es pot confiar en el que es veu, fins i tot amb els nostres propis ulls.



He encontrado por Internet estas ilusiones ópticas A mí me parece que son lo mejor (a prueba de aprobación) por el movimiento y en colores que haya visto hasta ahora.
A continuación ejemplos de mostrar las líneas incrustadas de colores aparentemente diferentes. La razón por la cual un aspecto diferente es porque nuestro cerebro juzga el color de un objeto comparándolo con los colores del entorno. Así que, sin nosotros saberlo, en el primer ejemplo, el cerebro compara las rayas que fluye rojo a las rayas amarillas, que nos obliga a pensar que son de color naranja. Las franjas azules que los rojos parecen mucho más oscuros, casi púrpura, aunque son exactamente del mismo color! Este es sólo uno de los ejemplos de por qué no se puede confiar en lo que se ve, incluso con nuestros propios ojos.

7 comentaris:

Mª Trinidad Vilchez ha dit...

Muy interesante, a mí me marea y en el primero solo lo he visto Blau-Grana...?
Porqué será.
UN ABRAZO JOSEP.

Josep ha dit...

Perque eres del Barça! 1 a 3. Que te apuestas? una peseta de "pipas". Bona nit.
Un beso

Eastriver ha dit...

Qué fuerte! Ja havia vist il.lusions òptiques d'aquest tipus, però vaja, aquestes són realment bones doncs és ben cert que la franja que es va movent sembla d'una tonalitat totalment diferent... En el segon cas, el del verd, és realment impresionant...

KRT ha dit...

Molt bona, Mari Trini! És exactament el mateix que hi he vist jo! Blaugrana al vent, un crit valent! Tenim un nom el sap tothom!Molt adequat,avui divendres, que és jornada de reflexió...

Josep, cada dia ens sorprens amb una cosa nova. T'haurem de dir com els seus aduladors li deien a Voltaire: "Maître, étonnez-nous!"

Gràcies pel teu bloc "tan extens, tan divers, tan temporal" i tan humà. Com tu.

Josep ha dit...

Ramon, aquesta explicació no és meva, aquest matí me l'han explicat un senyors que treballen en una impremta.
Això que és fascinant, és reprodueix en els defectes habituals de l'ull humà igual que els que es mira per un llarg temps fins que els colors canvien. També ajuda si tú tens un ull artístic de color, en primer lloc, i posseir la capacitat de concentrar-te en els colors o deixar que els teus ulls es perden en les propietats del color. I per a aquell que no ho pot veure, (algunes persones no poden), és com les imatges regirades que només poden sortir si creuas els ulls.
Una abraçada.

Josep ha dit...

Amb imatges més petites de la il · lusió és encara més clar.
És interessant com la nostra percepció del color està influenciada fortament pels colors de l'entorn.
Les màquines d'impressió funciona així des de fa un segle .... el procés de serigrafia utilitza aquest mètode exacte per a la separació de colors. Seria qüestió de preguntar-li al Xavi Novell, ja veuràs com ell ens explicarà més o menys la mateixa explicació que jo li dono a Ramon Eastriver.
Ah! Només son curiós, Sóc molt curiós res més que això, ja m'agradaria saber més ja ....
Gràcies.

Montse ha dit...

Blaugrana y la bandera catalana también. Nuestros ojos ven lo que quieren ver a veces. Josep, has acertado de pleno ¡1 a 3!
Un petó.

Trampa de foc (I) de Núria Martí Constans

     Els primers anys del segle XX van ser anys d’avenços, creixement i revolució.   En aquell món dinàmic, les dones hi van tenir un paper ...