Cercar en aquest blog

dissabte, 26 de novembre del 2016

Homes igualitaris / hombres igualitarios


Homesigualitaris. Ho he vist de resquitllada per tv3, i hores d'ara no sé si funcionen només a Catalunya o també a la resta de l'Estat. No en sé res de fet. Però crec que sóna bé: lluitar des de la masculinitat per a la igualtat de tots, homes i dones. Oportú en un dia com avui, d'homenatge a tanta dona morta, per tanta violència de gènere. Per a totes elles, ahir i sempre, sí! el meu minut de silenci i les meves ganes de no callar, d'educar en aquests valors els joves i de lluitar per aquest món més just.

TRADUCCIÓN

Homes igualitaris
Lo he visto de reojo por tv3, y actualmente no se si funcionan sólo en Cataluña o también en el resto del Estado. No sé nada de hecho. Pero creo que suena bien: luchar desde la masculinidad para la igualdad de todos, hombres y mujeres. Oportuno en un día como hoy, de homenaje a tanta mujer muerta, por tanta violencia de género. Para todas ellas, ayer y siempre, sí! mi minuto de silencio y mis ganas de no callar, de educar en estos valores los jóvenes y de luchar por este mundo más justo.


10 comentaris:

Rodericus ha dit...

Largo es el camino que queda aún por recorrer.

Y el video es un claro ejemplo del "secuestro" sentimental que sufren las víctimas : a pesar de la brutal paliza, ella se negaba a denunciar a este energúmeno. Ha sido la fiscalia, quien actuando de oficio, ha presentado la denuncia. Por suerte, esta en la cárcel y sin fianza.

Un abrazo

Montse.G. ha dit...

Gracias Josep, por esta entrada. Vi estas imágenes en TV y no podía dar crédito a lo que mis ojos veían. ¿Cuándo se pondrán los mecanismos necesarios para eliminar esta lacra social? No sólo hay que sensibilizarse hay que comprometerse. La sociedad entera en contra el maltrato. Por favor...
Muy a menudo la mujer maltratada por su pareja, suele ser maltratada psicológicamente por los que debieran protegerla.

Una abraçada, Josep.

Alfonso Robles Motos ha dit...

Crec que en l'educació hi ha una gran arma en la lluita contra la violència de gènere, però l'educació des de la casa. Poc pot fer l'escola si a la vida diària el nen no veu el respecte, la igualtat ... Sous diferents, accés a llocs de direcció i responsabilitat ... un llarg etcètera de qüestions en què la igualtat no existeix i que porta, tot i l'educació en valors, facilment a creure'ns, els homes, per sobre de les dones.
Des dels governs hauria d'haver una acció més directa i dura en qüestions d'aquesta índole.
Una abraçada Josep

Josep ha dit...

Rodericus, si que es largo el tiempo que tardaremos en solucionarlo. Yo tenia entendido que en los paises muy adelantados no existia el maltrato, o existia poco. Pues no, Alemania es el primer pais en maltrato, y que la mitad vive con su agresor.
He puesto este video porque sabia que todos lo habiamos visto, pero vi otro que la violencia aun es más extrema.
Un abrazo.

Josep ha dit...

Gracias a ti, Montse, por comentar. Mira, si miras en enlace que pongo de TV3 verás como se hacen muchas cosas, una de ellas es una asociación de hombres que trabajan intensamente en los Institutos. Por esto mi pregunta es: Solo es en Catalunya o también en el resto del pais? Es que si solo es aquí aun siendo pioneros de momento no nos sirve para nada. Es el mundo, y sobretodo aunque nos pueda parecer increible la sociedad más avanzada hay más machismo. Alemania es la primera. Hay bastantes blogs de hombres comprometidos en esta lucha.
Una abraçada , Montse.

Josep ha dit...

Alfons, hi ha una associació anomenada "Homes Igualitaris" que ofereix tallers de prevenció de la violència masclista als instituts. A la Xarxa hi ha molts blogs que en parla d'això. No sé si a tot Espanya també ho fan. Vaig veure (només un tros) a TV3, i aquesta associació va pels instituts fen prevenció hi ho fan molt bé. Però jo m'inclino pel que dius tu. No farem res si comencem pels Instituts (perquè ja són grans), jo també crec que el problema és de ben petits i l'ensenyança a casa. Però dit així és molt fàcil. Un dia vaig llegir que els primers que haurien d'aprendre són els pares, i moltes més vegades la mare, si a casa seva tenen una nena i un nen. La mare no tracte amb igualtat.
Una abraçada.

Francesc Cornadó ha dit...

Educació, educació i educació, mil vegades educació. Que s'elimini tota publicitat masclista, que es condemnin els agressors, que es rebutgi la doble moral que ara fa un minut de silenci i després tolera programes de TV grollers que atempten contra la dignitat de la dona, que els poders públics prenguin un compromís ferm i efectiu contra la violència masclista. S'ha d'incidir en l'escola, ja des de ben petits, s'ha de concienciar les families en la igualtat. Hi ha moltíssima feina a fer i s'ha de fer entre tots sense excepció.
Salut
Cornadó

Josep ha dit...

Francesc, estic molt d'acord amb el que dius, el que passa és que ho veig molt més complicat del que sembla. Aquest programa que van fer a TV3 (que no vaig veure'l tot, i per això pregunto si a la resta del país també el fan) veig que pot ser molt interessant, però hauria de ser tothom. Desmoralitza veure com altres països -que jo els tinc com a model- i resulta que és on més casos de maltractament es donen, com Finlàndia i també Alemanya. Si l'educació que reben és sense cap tipus diferència que ho fa que passi això?
Moltes gràcies.
Una abraçada.

xavier pujol ha dit...

No hi ha dret tanta crueltat contra la dona.

Josep ha dit...

No hi ha dret, clar que no. Hi ha molta feia a fer per una plena igualtat, oi que si?

Anne Frank

  Annelies Marie Frank , més coneguda com Anne Frank (12 juny 1929  – març de 1945), fou una adolescent alemanya jueva nascuda a Frankfurt d...