Cercar en aquest blog

divendres, 1 de maig del 2015

Ni abusos ni voltors a la sanitat catalana / Ni abusos ni buitres en la sanidad catalana.






 La pluja de notícies sobre presumptes delictes a la sanitat amenaça de fer malbé la joia de la corona de l’estat del benestar. A Catalunya la sanitat és un servei bàsic universal, eficient i de qualitat. Mig món pagaria per portar a la butxaca una targeta sanitària amb la cobertura que té la nostra. Això és així perquè, a part de la dedicació del personal mèdic, hem decidit posar-hi molts diners.
La Sanitat representa el 40% del pressupost de la Generalitat, uns 8300 milions d’euros el 2014
No ens ho deixem prendre, com a pacients fem-ne un bon ús sense abusos, recordem sobretot que la sanitat no és gratuïta, quan sentin que un polític parla de sanitat gratuïta, pensin que, una de dues, o és un demagog o no és conscient ben bé del que està parlant. No, la sanitat no és gratuïta, és molt cara, però hem decidit que li dediquem el 40% del pressupost. I naturalment, protegim-la dels voltors que la veuen com un pastís llaminer.


TRADUCCIÓN
 
La lluvia de noticias sobre presuntos delitos en la sanidad amenaza de dañar la joya de la corona del estado del bienestar. En Cataluña la sanidad es un servicio básico universal, eficiente y de calidad. Medio mundo pagaría por llevar en el bolsillo una tarjeta sanitaria con la cobertura que tiene la nuestra. Esto es así porque, aparte de la dedicación del personal médico, hemos decidido poner mucho dinero.
La Sanidad representa el 40% del presupuesto de la Generalitat, unos 8300 millones de euros en 2014
No dejemos que nos la quiten, como pacientes hemos de hacer un buen uso sin abusos, recordemos sobre todo que la sanidad no es gratuita, cuando escuchemos que un político habla de sanidad gratuita, pensemos que, una de dos, o es un demagogo o no es consciente exactamente de lo que está hablando. No, la sanidad no es gratuita, es muy cara, pero hemos decidido que le dedicariamos el 40% del presupuesto. Y naturalmente, hemos de protegerla de los buitres que la ven como un pastel goloso.




Este post ha sido copiado del diario ARA  [ANTONI BASSAS |diari ARA]
Siempre procuro dar la referencia editorial, y espero que se entenderá que lo hago desde la admiración y con ánimo de recomendarles -no con ningún ánimo de lucro, obviamente, ni con intención de perjudicar los derechos de nadie, todo lo contrario-.
Si en algún caso se detecta en este post conflicto de copyright o de cualquier otro tipo, agradeceré que me lo hagan saber y  lo suprimiría inmediatamente. Muchas gracias.
 

10 comentaris:

xavier pujol ha dit...

Totalment d'acord amb el que exposes Josep.
No hi ha dret que la corrupció arribi també a posar en perill l'eficiència, tan necessària, de la sanitat pública.

xavier pujol ha dit...

I un reconeixement per en Bassas

Tot Barcelona ha dit...

Tal como tiene que ser ¡
Salut

Josep ha dit...

Xavier, jo com a pacient ho veig tot. Tenim la millor sanitat, uns investigadors fantàstics igual de la resta de gent, infermeres, metges....

Però si vols que et sigui franc el que no trobo bé és que les coses que passen només les parlem entre nosaltres. La gent no s'emprenya per a res. Xavier, si hi ha alguna cosa que no funciona no ho parlem entre nosaltres aquí hi ja està. Tu no trobes? Ho dic perquè ens hi juguem molt. Ho explico d'aquesta manera però evidentment no és el teu cas

N'Antoni Basses el segueixo d'ençà que era el segon del Pujal. T'recordes. Es fantàstic

Josep ha dit...

N'Antoni Basses, que torni!!!!!
Gràcies Xavier!

Josep ha dit...

Yo porque muchas veces soy muy bruto, pero me gustaria que toda esta gente. Toda!!!A juzgalos rapidamente. Nos jugamos mucho, Miquel, y tu lo sabes como yo o más. Lo he dicho muchas veces y por otras cosas. Si queremos tener un pais como Dios manda tolerancia cero.

Salut,

xavier pujol ha dit...

Jo també he hagut d'estar uns dies al Clínic. Metges immillorables i les infermeres fan el que poden. Però les llistes d'espera són una mica massa llargues, i quan finalment t'ingressen i t'operen, t'envien cap a casa a mitja convalescència.
Malauradament en un mes ens han hagut d'operar a tots dos. Primer a la meva dona, que no va haver d'esperar gairebé gens, i després a mi, que l'espera va superar alguns dies el límit que el conseller de Sanitat va proclamar un dia al programa .CAT de TV3.
Parlo d'operacions importants, de les que no és convenient fer esperar perquè el mal pot ser irreversible.
Per això fa mal comprovar que alguns corruptes s'enduen a casa seva, o a Andorra o allà on sigui, diners públics que després es troben a faltar a la Sanitat, a l'Ensenyament, a les universitats, a la seguretat, etc.

Josep ha dit...


El primer lloc desitjar-vos que ja estigueu recuperats del tot. Les operacions no fan gens de gràcia, i menys si has d'esperar-te el temps que sigui.
Jo crec que he superat de sobres el que va dir el conseller de Sanitat. És veritat que no tenia pressa, però gaire bé dos anys i mig per una operació de cataractes (a causa d'un fàrmac que jo voluntàriament estic provant) és un temps exagerat.

Quant a metges, de debò que són molt, molt bons. Només has de veure que tot seguit els investigadors descobreixen una cosa o un altre. I qui diu el Clínic, podem parlar de tots els altres. També tens raó que t'envien cap a casa a mitja convalescència. Diuen que el motiu és que no hi ha llits. Aquí ja tinc els meus dubtes
Si, Xavier fa mal comprovar que alguns corruptes s'enduen a casa seva la nostra salut i els nostres diners.
Penso que tolerància zero amb els corruptes.

Franziska ha dit...

Sí, querido amigo, no es gratis porque todo cuesta esfuerzos y dinero y como el dinero con que se paga la sanidad, sale de nuestras contribuciones al Estado, nunca nos han regalado nada. Esa es la verdad pero ya sabemos que la verdad es la señora más puteada de este país -y meto en la palabra a nuestra completa piel de toro e incluyo, incluso a Portugal- sí está pasando en casi la totalidad de las comunidades autonomas, hay un desliz hacia pasarles un saneado negocio al capital privado y no debemos confiarnos porque aunque, de momento retrocedan, como ha pasado en Madrid, ahora nos falta ver qué compromisos han firmado y qué problemas económicos nos van a dejar en herencia de su paso por el gobierno y del derecho a nuestra asalud.

Esta es una cuestión muy seria y creo que has hecho muy bien en llevarla a las páginas de tu blog.

Un abrazo. Franziska

Josep ha dit...

Claro que si, Franziska, la Sanidad es cara pero también es verdad que hay cosas que no vemos, como la investigación. Porque aunque muchos se van, otros muchos se quedan. Y no podemos permitir que teniendo una Sanidad tan magnífica con el sacrificio de todos vengan los ladrones de siempre y nos la quiten. Bien sea para sus bolsillos o para venderla a la Privada, de Verdad, tolerancia cero. Y con ello también incluyo a cuanquier ciutadano que haga trampas. No puedes ser, si la queremos mantener tenemos que cambiar la forma de hacer las cosas. No vale decir2como yo no estoy enfermo"
Muchas gracias Franziska.
Un abrazo.

Trampa de foc (I) de Núria Martí Constans

     Els primers anys del segle XX van ser anys d’avenços, creixement i revolució.   En aquell món dinàmic, les dones hi van tenir un paper ...