Cercar en aquest blog

divendres, 6 de març del 2015

balsareny amb josep cañellas




 Mai no s'havia vist res igual a Balsareny. Si més no, en un acte que no fos festiu. Unes 1000 persones (si ho haguessin sabut a temps, haguessin vingut dues vegades més) es van concentrar aquest dimecres passat a la plaça de l'Església per donar suport al doctor Josep Cañellas, el metge de família del CAP des de fa 33 anys, a qui l'ICS ha obert un expedient que podria provocar el seu acomiadament del sistema públic sanitari.

“Sota proclames, cartells, i eslògans del tipus "Jo sóc Cañellas", pacients del doctor, independentment d'edat i condició social s'han concentrat amb pancartes al costat del CAP. Un CAP on encara avui ha visitat el metge, i per on també aquest dimecres han passat mutualistes per testificar en l'expedient obert al doctor. Entre els concentrats, l'alcalde i diversos regidors, personal de l'ajuntament, i polítics d'altres forces municipals. També hi havia l'esposa del doctor, però ell no hi ha estat present: "està molt nerviós", han apuntat coneguts de Cañellas”.

Aquesta és la nota d'un diari, (En blau) però jo podria afeixi tantes coses bones sobre aquest metge (que no és el meu) que no acabaríem mai. El sr. Cañellas és un excel·lent metge, entregat a la seva professió i gran defensor de la medicina pública. Potser és això el que molesta els de l’Institut Català de la Salut (ICS). Un metge que treballa moltíssimes hores i que evita col·lapses a urgències.

Un metge que no té una consulta pròpia i que regala el seu temps per a tots nosaltres. Un metge que el pots trobar a qualsevol hora en el consultori del CAP, junt amb l'altre doctor que fa igual. Si el trobes pel carrer pots fer una consulta, o una conferència gratuïta depèn del que et passi.
Un metge que encara que no siguis el seu pacient et pregunta sempre com dus el tractament. Et vetlla!

[Cañellas és un vehement defensor del model de sanitat pública: considera que el pacient ha de ser l’eix central de tot el sistema sanitari i n’ha de rebre una atenció integral, personalitzada i exhaustiva al màxim. Aquest és el component ètic del compromís professional del Dr. Cañellas, palesat tant en el seu dia a dia atenent els pacients amb cura, com en la promoció i divulgació de mesures de prevenció sanitària i bons hàbits de salut en nombrosíssimes xerrades públiques, de les quals les nostres pàgines sovint s’han fet ressò]. En blau extret de la revista Sarment

 
Penso que l'ICS està sent una cosa totalment
molesta i  estúpida pels metges amb cara i ulls.
Els de l'ICS no se'l mereixen i nosaltres no el volem perdre. Com ho fem, senyors? Perquè vostès no saben el que és un metge de familia i una gran persona, nosaltres si.

Ànims, Pep.

 http://bcove.me/5or6vfpl



CASTELLANO 


Nunca se había visto nada igual en Balsareny. Por lo menos, en un acto que no fuera festivo. Unas 1.000 personas (si lo hubieran sabido a tiempo, hubieran venido dos veces más) se concentraron este miércoles pasado en la plaza de la Iglesia para apoyar el doctor Josep Cañellas, el médico de familia del CAP desde hace 33 años, a quien el ICS ha abierto un expediente que podría provocar su despido del sistema público sanitario.

"Bajo proclamas, carteles, y eslóganes del tipo" Yo soy Cañellas ", pacientes del doctor, independientemente de la edad y condición social se han concentrado con pancartas junto al CAP.
 Un CAP donde todavía hoy ha visitado el médico, y también este este mismo dia han pasado mutualistas para atestiguar en el expediente abierto al doctor. Entre los concentrados, el alcalde y varios concejales, personal del ayuntamiento, y políticos de otras fuerzas municipales. También había la esposa del doctor, pero él no ha estado presente: "está muy nervioso", apuntaron conocidos de Cañellas ".

Esta es la nota de un diario, pero yo podría añadir tantas cosas buenas sobre este médico (que no es el mío) que no acabaríamos nunca. El sr. Cañellas es un excelente médico, entregado a su profesión y gran defensor de la medicina pública. Quizás es eso lo que molesta a los del Institut Català de la Salut (ICS) Instituto Catalán de la Salud (ICS). Un médico que trabaja muchísimas horas y que evita colapsos en urgencias.

Un médico que no tiene una consulta propia y que regala su tiempo para todos nosotros. Un médico que lo puedes encontrar a cualquier hora en el consultorio del CAP, (junto con el otro doctor que hace igual). Si lo encuentras por la calle puedes hacer una consulta, o una conferencia gratuita depende de lo que te pase.
Un médico que aunque no seas su paciente te pregunta siempre cómo llevas el tratamiento. Se preocupa por ti!

[Cañellas es un vehemente defensor del modelo de sanidad pública: considera que el paciente debe ser el eje central de todo el sistema sanitario y debe recibir una atención integral, personalizada y exhaustiva al máximo. Este es el componente ético del compromiso profesional del Dr. Cañellas, evidenciado tanto en su día a día atendiendo a los pacientes con cuidado, como en la promoción y divulgación de medidas de prevención sanitaria y buenos hábitos de salud en numerosísimas charlas públicas, de las que nuestras páginas a menudo se han hecho eco] .Extret de la revista Sarment

  Pienso que el ICS está siendo totalmente estúpida con los médicos abnegados a su profesión, y  con una dedicación absoluta.
Los del ICS no se lo merecen y nosotros no lo queremos perder. Como lo hacemos, señores? Porque ustedes no saben lo que es un médico de familia y una gran persona, nosotros sí.

Ánimo, Pep.





 fotos Sarment
serán retiradas a petición

18 comentaris:

xavier pujol ha dit...

Ànims Balsareny.

Alfonso Robles Motos ha dit...

Josep, quan jo estava per Balsareny, el doctor Cañellas no hi era encara, però el vaig conèixer l'última vegada que vaig estar per allà i em va causar una gran impressió, la seva amabilitat amb tots, la seva integració i la senzillesa en el tracte. Des d'aquí tot el meu suport per a ell i per a la gent de Balsareny.
Una abraçada

sa lluna ha dit...

Per què no sancionen als que no ens atenen, als que fan guàrdies i no hi són, als que tracten els malalts com si fóssim objectes, als que et recomanen que passis per la seva consulta privada ... per no parlar dels que retallen els pressupostos per sanitat per engreixar les seves butxaques.
Des d'aquí tot el meu suport!!

Aferradetes!!

Josep ha dit...

Moltes gràcies, Xavier. Tu ja saps que en els pobles no és el mateix que les ciutats grans o mitjanes. En els pobles encara hi ha atenció al malalt, però els dos metges són unes persones dedicades exclusivament al poble i pel que sembla no interessa. No hi ha dret que es faci això amb algú que dugi 33 anys fen un servei impagable. Gent com ell s'haurien d'agafar com a referència.

Josep ha dit...

Hola Alfons.
No se si has pogut veure bé el vídeo o l'has vist una mica tallat. Ho dic perquè sembla que no està molt clar, però no per part d'ell sinó de l'Institut de la Salut.
Sigui com sigui Pep Cañellas és un home que sempre ha defensat la Sanitat Pública, i el dret que totes les persones, i sigui quan sigui i d'on siguin se'ls pugui visitar gratuïtament. Jo suposo i no crec equivocar-me que com els metges d'aquí treballen moltes hores algun il·luminat haurà pensat que si fa això és perquè cobra per tot arreu, i no és veritat, és pura vocació. No té ni despatx propi. A mi mateix que no sóc el seu pacient el dia que em veu sempre s'informa del tractament que segueixo, dóna ànims ... Tot el que vulguis
L'Administració això no ho entendrà mai.
Alfons, moltes gràcies per tot, i que no et càpiga el menor dubte que parlaré de tu ara mateix, en quan vegi a Ramon.
Una abraçada.

Josep ha dit...

Et sobra la raó, Sa lluna. Si veiessis Barcelona o qualsevol poble més o menys gran, comparat amb un poble petit veuries que la diferència és abismal. Aquest home, i no és l'únic (perquè al poble són dos i els dos fan el mateix) només hi ha la diferència que l'Administració s'ha fixat en ell (de moment) i en altres d'altres pobles. Són d'aquells que ens explicaven els nostres pares quan eren joves, uns autèntics metges de família. I no cobren de ningú del poble.
Moltes gràcies.

Una abraçada.

Relatus ha dit...

No grataran on han de fer-ho, no...

Josep ha dit...

Tens raó, Loreto, ells no ho faran mai, i afegeixo al que dius. tant de bo tots plegats tinguéssim uns metges com ells.

Moltes gràcies.

KRT ha dit...

Es tracta d'un metge exemplar, que treballa moltes més hores de les que li correspondria, amb una gran i que té un tracte humà amb tothom. Després de 33 anys de servei, tot el poble (els seus pacients i els que no ho són) se l'estima.

L'acusen d'atendre mutualistes de Muface (mestres i altres funcionaris públics) a les instal·lacions del CAP públic. Els hi atén sense cobrar-los res. A Balsareny són unes 30 persones, que si no fos així no podrien rebre atenció mèdica públic al seu municipi (a les ciutats, els funcionaris de Muface són atesos en consultes privades de metges, però als pobles no és així). El doctor Cañellas no atén en cap cas altres mutualistes de mútues privades; però per als funcionaris, la mútua és l'única seguretat social de què poden disposar. Fins ara aquesta situació era habitual, però ara no ho és, i la queixa dels metges afectats (n'hi ha dos més, per ara, al Bages) és que ningú els va advertir que actuaven malament, i s'han trobat sense previ avís amb un expedient per “faltes molt greus” que els pot inhabilitar per un temps o per sempre.

El més injust de tot plegat és que el metge Cañellas és un gran defensor de la sanitat pública catalana, i ara es troba acusat de "fer consultes privades" en l'àmbit del consultori públic.

Què hi ha al darrere de tot això? Hi ha partits que diuen que és "una persecució de metges veterans" per reduir costos en substituir-los per metges "joves amb menys sou". En el fons, penso que és una envestida més, però molt greu, desproporcionada i molt injusta, en el camí cap a la privatització de la sanitat pública, ja prou malmesa a base de retallades de pressupost i de mitjans.

Gràcies, Josep, per la defensa que en fas. Jo he volgut resumir els fets perquè quan es parla de "fer consultes privades en un consultori públic" es dóna la idea que el doctor Cañellas està lucrant-se de les mútues o donant tracte de favor a mutualistes privats; quan en realitat és una persona abnegada i despresa, a qui mou només la voluntat d'exercir la medicina pública al servei dels malalts. Balsareny ho sap i per això estem mobilitzats.

Esperem que l'ICS resolgui l'expedient de forma plenament favorable, i que reguli la relació amb les mútues i amb els professionals dels ambulatoris públics. Esperem-ho. Però el disgust, l’angoixa i el sofriment que li han donat a un metge excel·lent que no s'ho mereixia, ja no els hi treu ningú. Amb aquest expedient, l'ICS ha provocat la indignació popular, perquè han escollit com a víctima la persona més bona que podien trobar. Crec que poques poblacions de Catalunya poden presumir de tenir una atenció mèdica pública de tanta qualitat com la que ens donen els metges del nostre CAP, inclòs el doctor Cañellas, que ara rep l’agraïment i el suport de la gent del poble davant la incomprensió i la injustícia dels seus superiors. Realment vergonyós.

KRT ha dit...

Ho poso en fragments perquè la indignació m'excita la vèrbola i em devia quedar massa llarg:

(1) Es tracta d'un metge exemplar, que treballa moltes més hores de les que li correspondria, amb una gran i que té un tracte humà amb tothom. Després de 33 anys de servei, tot el poble (els seus pacients i els que no ho són) se l'estima.

L'acusen d'atendre mutualistes de Muface (mestres i altres funcionaris públics) a les instal•lacions del CAP públic. Els hi atén sense cobrar-los res. A Balsareny són unes 30 persones, que si no fos així no podrien rebre atenció mèdica públic al seu municipi (a les ciutats, els funcionaris de Muface són atesos en consultes privades de metges, però als pobles no és així). El doctor Cañellas no atén en cap cas altres mutualistes de mútues privades; però per als funcionaris, la mútua és l'única seguretat social de què poden disposar. Fins ara aquesta situació era habitual, però ara no ho és, i la queixa dels metges afectats (n'hi ha dos més, per ara, al Bages) és que ningú els va advertir que actuaven malament, i s'han trobat sense previ avís amb un expedient per “faltes molt greus” que els pot inhabilitar per un temps o per sempre.

El més injust de tot plegat és que el metge Cañellas és un gran defensor de la sanitat pública catalana, i ara es troba acusat de "fer consultes privades" en l'àmbit del consultori públic.

KRT ha dit...

(i 2) Què hi ha al darrere de tot això? Hi ha partits que diuen que és "una persecució de metges veterans" per reduir costos en substituir-los per metges "joves amb menys sou". En el fons, penso que és una envestida més, però molt greu, desproporcionada i molt injusta, en el camí cap a la privatització de la sanitat pública, ja prou malmesa a base de retallades de pressupost i de mitjans.

Gràcies, Josep, per la defensa que en fas. Jo he volgut resumir els fets perquè quan es parla de "fer consultes privades en un consultori públic" es dóna la idea que el doctor Cañellas està lucrant-se de les mútues o donant tracte de favor a mutualistes privats; quan en realitat és una persona abnegada i despresa, a qui mou només la voluntat d'exercir la medicina pública al servei dels malalts. Balsareny ho sap i per això estem mobilitzats.

Esperem que l'ICS resolgui l'expedient de forma plenament favorable, i que reguli la relació amb les mútues i amb els professionals dels ambulatoris públics. Esperem-ho. Però el disgust, l’angoixa i el sofriment que li han donat a un metge excel·lent que no s'ho mereixia, ja no els hi treu ningú. Amb aquest expedient, l'ICS ha provocat la indignació popular, perquè han escollit com a víctima la persona més bona que podien trobar. Crec que poques poblacions de Catalunya poden presumir de tenir una atenció mèdica pública de tanta qualitat com la que ens donen els metges del nostre CAP, inclòs el doctor Cañellas, que ara rep l’agraïment i el suport de la gent del poble davant la incomprensió i la injustícia dels seus superiors. Realment vergonyós.

Montse.G. ha dit...

Es difícil de entender todo esto que nos cuentas, Josep. ¿Qué intereses del ICS hay detrás de todo esto?? Es lo que yo me pregunto...

Ánimo y todo el apoyo a este doctor, y a todo Balsareny.

Una abraçada!

Núria Martínez (Bruixeta) ha dit...

La mare que els va... No aniran a tocar el que no sona al metge impresentable que et tracta com a un número i no com a una persona. NO, aquest "fa bé la seva feina". N'hi ha per dir-la grossa.

(et dec un correu, però he anat de bolit ;) )

Josep ha dit...

És terrible, no hi ha cap dubte. El doctor Cañellas no és mereix de cap de les maneres aquests tracta. No solament és un metge excel·lent, sinó també una gran persona i molt generós. Hem coincidit a Manresa que feia una conferència sobre el càncer i va tindre l'amabilitat de deixar-me dir quatre paraules. Esperem que l'ICS s'ho repensi i podem gaudir-lo per molts anys més. Demà baixo al Clínic i faré saber el cas a la gent que des d'allà també defensa la Sanitat Pública, que jo hi formo part tot i no sent del personal de l'hospital.

Moltes gràcies.

Josep ha dit...

Hola, Montse. Creo que la dedicación absoluta de este médico no está valorada de ninguna de las maneras,por el ICS todo al contrario. Es una clara envestida contra la Sanidad pública a favor de la Privada. Puedes leer a KRT. Lo explica muy claro y bien.
Una abraçada.

Josep ha dit...

Hola, Bruixeta.
Penso que l'ICS està sent una cosa totalment molesta i estúpida pels metges amb cara i ulls.
Moltes gràcies per a tot. I no pateixis, quant puguis escrius, ho sinó ja ho faré jo mateix. Cuida't molt!!
Una abraçada.

Anònim ha dit...

Hola Josep! Ja he vist el comentari que has deixat al meu bloc. Moltes gràcies. Molt bon article el teu també. Salutacions. Mar

Josep ha dit...

Hola, Mar!
Gràcies a tu pel teu comentari, i disculpem per no haver sabut entrar en el teu bloc.

josep

Trampa de foc (I) de Núria Martí Constans

     Els primers anys del segle XX van ser anys d’avenços, creixement i revolució.   En aquell món dinàmic, les dones hi van tenir un paper ...