Cercar en aquest blog

dissabte, 20 de setembre del 2014

la posició de Catalunya




Tot el procès d'Escòcia m'afectat molt, aquesta demostració d'un positiu i exemplar exercici de democràcia en un estat europeu, que encara que dirigit per un govern conservador, ha acceptat que una part dels seus habitants decideixi per si mateixa el futur que desitja està molt bé.

Mentre la nostra Atapuerca ibèrica. I no és un insult, és notícia a la premsa mundial pels seus "valents" i joiosos mossos que torturen fins a la mort a un innocent animal amb llances de l'edat mitjana (en nom d'una ancestral tradició a la qual ells anomenen "cultura") Donsc  els fills de la Gran Bretanya són també notícia per haver donat una lliçó de democràcia al món.

Alguns diuen que Catalunya no és Escòcia, i penso que tenen tota la raó. També és cert que Espanya no és la Gran Bretanya, ni de bon tros. Potser no ens hem adonat de la diferència, però els londinencs si s'han d'haver adonat, ja que veuen l'ambaixador que els hem enviat. Un senyor anomenat Trillo. Només ens falta enviar a Londres una burra amb barret al costat del tradicional càntir, perquè "Don Federico" es posi a "batre mieses" a Picadilly Circus demostrant així amb l'exemple, la superioritat tecnològica i intel·lectual de la Marca Espanya.


... [Catalunya, penso que amb raó es va anar cansant cada vegada més, durant anys i anys] fins a arribar a un punt pràcticament recent, només dos anys, i ara el govern de Madrid està pagant les conseqüències de no voler sentir les veus que venien de Catalunya, de respondre als seus desitjos i aspiracions amb el desdeny, perquè només ha aconseguit que el sobiranisme es reafirmi i ara tenim més independentistes del que suposava Rajoy.

No oblido que la llei és fonamental en l'Estat de dret, però és un instrument, no un fi (que en democràcia és la llibertat). I segueixo creient que no poder votar (i si no pot ser que ho solucionin) -això no són les Taules de la llei- és un frau a la mateixa legalitat i també a la democràcia.  Crec que Rajoy va oblidar el que és la política, i ara es troba més feble que el 2012, quan va tenir la gran oportunitat de prendre la iniciativa acceptant el que demanava Catalunya. Per tant cada dia que passa estem en l'espai complicat per les amenaces i pors d'uns i (no tenim por de vosaltres) dels altres, més a prop, dic, que quan arribi la votació, que segurament arribarà.


Ahir divendres vam veure per televisió que havia guanyat el NO, i molts van pensar que la posició de Catalunya havia quedat tocada. Jo penso just el contrari: ha quedat enfortida. Volem fer la consulta per una exigència democràtica, i acceptar després el resultat. Volem que la gent voti i el que sí que dic és que no passa res. Volem, entre tots, decidir el nostre futur, i no que ho decideixin uns senyors jutges polititzats, amb simpaties i interessos del partit del PP o la del PSOE. Volem que sigui la gent la que decideixi. Amb respecte i amb llibertat.

11 comentaris:

Montse.G. ha dit...

Hola, Josep. Crec que tots pensem el mateix, no s'entén a un país democràtic. Si s'ha de fer el que sigui, que es faixi, però no es pot ignorar el desig i el sentiment d'un poble que vol votar a les urnes d'una forma completament pacifica, i després acceptar els resultats. Exactament igual que ha passat a Escòcia. Jo també penso que amb el "no" d'Escòcia, el procés català ha sortit enfortit.

Un petó, Josep.

Josep ha dit...

Totalment d'acord, i si per aquelles coses després surt un SI, el primer que s'ha de fer es treure's de sobre a qualsevol polític que robi o s'aprofiti de la situació. Si hem de començar de nou, hem de començar el millor possible. Molt agraït pel teu comentari, Montse.

Una abraçada.

Relatus ha dit...

Jo cada vegada veig més clar que Espanya no és democràtica, o almenys els seus polítics no ho són. I no vull viure en un país així.

xavier pujol ha dit...

De la mateixa manera que si a algun altre país no ens ha de condicionar si guanya la dreta, ara tampoc no ho hem de fer perquè Escòcia s'hagi arronsat.
Espero que quan votem a Catalunya, serem més valents.

Josep ha dit...

Montse, tens tota la raó, eren tots, i el PSOE que es declara molt democràtic i europeu, està al seu costat. Impresentables tots. És veritat, només els hi falta el burro, el càntir i el barret de palla. Les banderes del toro ja la duien


El comentari d'en Miquel no li donis cap importància, a més no se perquè està dic així. Et puc assegurar que és un gran home i que deixa moltes de les seves hores en benefici de la Comunitat, a favor dels pobres i desnonats.
Aquest piset és de tots i per a tots, Montse. Moltes gràcies.
Una abraçada.

Josep ha dit...

Loreto, si els nostre Estat no estan construït sobre la llibertat i el respecte perquè ens organitzem?
No són aquests els principis de la democràcia?
O al final l'únic que importa és quants impostos paguem?, no importa que surti SI o NO, importa poder votar.
Moltes gràcies.

Josep ha dit...

Xavier, jo desitjo el que dius tu, de totes maneres ells en votat. Catalunya no és Escòcia, però Espanya tampoc es Gran Bretanya, ni de lluny!

Francesc Cornadó ha dit...

Ni a Catalunya ni a Espanya s'enten la democràcia, el governants són uns insensats, només els interessa la corrupció i el joc de no fer res. Amb les proclames i els símbols amaguen el problema de l'atur, de la incultura del país, de la manca d'educació, de la corrupció, de les males pràctiques jurídiques i administratives. Ens volen fer creure que uns són més que els altres i més d'un s'ho creu, i amb aquest convenciment és capaç d'agafar un roc i llençar-lo al cap del qui no pensa com ell. El dia de la diada vaig veure com uns energúmens que enarbolaven senyeres insultaven a un noi que havia dit que li agradava Cervantes, el van titllar de feixiste, d'anticatalà, el van amenaçar i li van dir que marxes de Catalunya. Aquesta és la intolerancia.
Salut
Francesc Cornadó

Josep ha dit...

Francesc, això que vas veure només té un nom, i la veritat és que dir incultura és molt poc. Jo amb tot això tan sols voldria votar, si, votar perquè considero i crec de debò en la democràcia, i que els conflictes que es poden resoldre votant, no s’han de resoldre a garrotades. Però clar si ara surten aquests brètols, que poden ser molts més, de què em serveix a mi parlar de votar per aclarir...

Francesc, crec que d'aquesta manera no ens en sortirem de cap de les maneres.


Benvingut de nou.


Una abraçada.

Núria Martínez (Bruixeta) ha dit...

Cada cop més Espanya camina enrere en comptes d'avançar. No, no és una democràcia encara que ho diguin, és una dictadura mal disfressada.
Però estic segura de que votarem i que guanyarem, per que és cert que no som Escòcia, per que som més valents i estem molt cansats, massa...
Una abraçada :)

Josep ha dit...

Hola Bruixeta.
Els que es pensen que tenen la paella pel mànec s'entesten a prohibir les votacions.... però votarem!

Una abraçada

Anne Frank

  Annelies Marie Frank , més coneguda com Anne Frank (12 juny 1929  – març de 1945), fou una adolescent alemanya jueva nascuda a Frankfurt d...