dissabte, 1 de setembre de 2012

És Catalunya una colònia espanyola? / ¿Es Cataluña una colonia española?

+

CATALÁN Y CASTELLANO.

CATALÀ
Ja fa cinc anys que estem en una crisi financera, amb falta d'ètica i valors morals que comporten i alteren la convivència a la nostra societat, i que trenquen l'equilibri en les classes més desprotegides. Som un país petit, magnífic i amb suficients mecanismes per tirar endavant, escombrar la porqueria i lluitar per sortir de la crisi. La humanitat, des de la seva existència, ha patit crisis que l'han fet evolucionar. Em preocupa l'herència de país que deixarem als nostres fills i néts. ¿On és el nostre país, Catalunya, dins de tot aquest panorama? Després d'anys en què la nació espanyola ha estat munyint Catalunya amb la cantarella de la unitat nacional i intocable de tots els espanyols, s'ha adonat que la no aportació de Catalunya a la caixa serà un greuge important per a la seva economia. I el Govern de Madrid demana la solidaritat fraternal de Catalunya cap a l'Espanya gran i lliure. Després de tants anys d'espoli, ara se'n recorden de la fraternitat que ells mai han tingut. Senyor Mas: demostri que vostè també és català i posi's l'11 de setembre davant del seu país. Deixi de banda altres qüestions polítiques i tingui en compte el nostre futur, perquè a Espanya non ens volen. A l'Espanya cañí, només entenen d'imposició, no entenen de pluralitat, només d'uniformitat en castellà. Respecto, admiro i estimo la cultura i la gent dels països que ens envolten, però també vull tenir els mateixos drets que els de qualsevol país; sense interferències en la nostra llengua i les nostres finances. Catalunya és una colònia espanyola?Voldria afegir això, [no us ho perdeu, si us plau] perquè jutgeu si Catalunya, sistemàticament mereix això. Mirant-nos en lupa o bombardejar-nos cada 50 anys, si poguessin


CASTELLANO


CASTELLANO
Ya hace cinco años que estamos en una crisis financiera, con falta de ética y valores morales que comportan y alteran la convivencia en nuestra sociedad, y que rompen el equilibrio en las clases más desprotegidas. Somos un país pequeño, magnífico y con suficientes mecanismos para tirar adelante, barrer la porquería y luchar para salir de la crisis. La humanidad, desde su existencia, ha padecido crisis que le han hecho evolucionar. Me preocupa la herencia de país que dejaremos a nuestros hijos y nietos. ¿Dónde se encuentra nuestro país, Catalunya, dentro de este panorama? Tras años en los que la nación española ha estado ordeñando a Catalunya con el sonsonete de la unidad nacional e inquebrantable de todos los españoles, se ha dado cuenta de que la no aportación de Catalunya a la caja será un agravio importante para su economía. Y el Gobierno de Madrid pide la solidaridad fraternal de Catalunya hacia la España grande y libre. Tras tantos años de expolio, ahora se acuerdan de la fraternidad que ellos nunca han tenido. Señor Más: demuestre que usted también es catalán y póngase el 11 de septiembre delante de su país. Deje de lado otras cuestiones políticas y tenga en cuenta nuestro futuro, porque en España no nos quieren. En la España cañí, solo entienden de imposición ; no entienden de pluralidad, solo de uniformidad en castellano . Yo respeto, admiro y quiero a la cultura y a la gente de los países que nos rodean, pero también quiero tener los mismos derechos que los de cualquier país; sin interferencias en nuestra lengua y nuestras finanzas. ¿Es Catalunya una colonia española? Quisiera añadir esto, [no os lo perdais, por favor] para que juzguéis si Catalunya, sistematicamente merece esto. Como mirarla en lupa o bombardearla cada 50 años, si pudieran. 


14 comentaris:

Eastriver ha dit...

Ho comparteixo al Face, Josep... I ho comparteixo espiritualment, jaja, si es pot dir així. (Si veiessis la que he tingut al FB darrerament, aquesta agresivitat espanyolista que està per tot, inclús en gent declaradament d'esquerres, em fa molt de mal... Segons algunes persones d'esquerres la culpa de la crisi són les "embajadas" catalanes... Tan és que els diguis que no son embaixades, que dir-ne embaixades és una perversió de la caverna, que les paraules mai són innocents... Doncs bé, la última és que, amb tot acriticisme, s'està donant per fet que les "embaixades" són ni més ni menys 34!, quan no hi ha res més fàcil que comprovar que són cinc les delegacions... 34 llavors?? Clar, sumen a les cinc delegacions de la Generalitat les associacions privades de catalans pel món, que són privades Josep, que són catalanets que viuen a una ciutat russa o a la pampa argentina i que queden els dissabtes per veure el Barça i menjar pà amb tomàquet... quina perversió tot plegat, com si ara diguessim que la Casa de Soria del Portal de l'Àngel és una embaixada soriana a Barcelona... Veus? Aquestes coses són les que fan mal, les mentides sistemàtiques que són tantes). Les mentides, doncs, sumades a tot el que tu denuncies m'han fet entendre que, sense refiar-me ni poc ni molt dels nostres polítics, jo vull que la gent del meu país faci un pas endavant. Per això jo sí seré a la mani. I per això jo també vull la independència. I espero que es respecti aquesta decisió meva, no que se'm discuteixi, que el procés intel.lectual ja l'he fet sol, i que espero només de la gent que respecti les meves idees encara que no les comparteixi o no les entengui.

Helena Bonals ha dit...

El que fa que alguns no vulguin anar-hi és el desprestigi dels vidres trencats del final de totes les manifestacions, que s'encoloma sistemàticament als que han organitzat la manifestació, de cara als castellans de la resta de l'estat.

Moltes gràcies per l'elogi de la meva manera d'escriure, és el primer cop que m'ho diuen.

Mª Trinidad ha dit...

Hola estimat Josep, va de primera aquest post, i comparteixo el que diu Ramon, FB, és un sense viure, jo penjo les meves coses i altres però es passen, som molts i hem de ser forts ja t'imagines que estaré a la Manifestació i vull la independència, però amic, Puyol, "quan va pactar amb aquest del bigoti ..." ens va sentenciar, jo he tingut unes bronques per aquest tema i uns em donen la raó i altres no ...
T'envio aquest enllaç d'un blocaire fantàstic de Sabadell.
Un petó i una abraçada molt forta, BFDS

http://blocfpr.blogspot.com.es/2012/08/mes-puta-que-ramoneta.html

Miquel ha dit...

No se por que se me da que nos engañan. No se porque se me da que ni unos ni otros dicen la verdad, y no se porque se me da, que a todos, incluidos los que gobiernan y, los que han gobernado, les ha ido de perlas esta situación. No creo en ninguno de los políticos actuales, ni de Madrid, ni de Catalunya...simplemente no creo. El A8 y la Visa oro han hecho su trabajo a la perfección. Los políticos son una casta aparte, independientemente a la ideología que correspondan...Salut

Josep ha dit...

Espero que aquesta vegada es solucioni alguna cosa. Estic cansat, ja ho saps. El que no entenc és això de les ambaixades, fins i tot ho he preguntat a Google. Em diuen que a Paris, no.
Només faltava el militar.

Josep ha dit...

I jo que no voldria veure vidres trencats mai, Helena.
Ja és estrany que ningú t'ho hagi dit en cap bloc, que escrius molt bé.

Salutacions.

Josep ha dit...

Mari Trini. Jo també penso que és un sense viure. Espero que aquesta vegada es solucioni, o porti aquest camí. Jo penso que les putades ja són massa grans. He vist el bloc que m'has recomanat. És molt xulo, de debò!
Feliç cap de setmana.
  Un petó.

Josep ha dit...

Miquel, espero que algo no falle y salgamos ganando en alguna cosa. Por otra parte ya se que el dinero lo puede todo, pero es que siempre hemos de ser nosotros a pagar?. De los políticos ya sabes que no nos podemos fiar, creo que hemos de ser nosotros.

Salut.

Tamara ha dit...

Cataluña, siempre será española, independientemente de que se quiera o no se quiera.

Un besazo.

Josep ha dit...

Tamara, lo siento mucho, pero si yo no se de hstoria, aun siendo profesora, ya no entro en un comentario de esta forma tan conquistadora, que tampoco es de extrañar. Si lees bien mi artículo no es para ponerse así de ninguna manera, bueno si, que en definitiva no nos quereis, pues entonces está clarísimo. Si yo no quiero alguna cosa la dejo porque es un estorbo, o tu no lo haces?
Y recuerda que Cataluña se perdió en 1714 en una guerra. Otra cosa es que a partir de entonces sea española, que esto no lo discuto en ningún momento.Y para decirme esto no hace falta decirlo así. Ya se ocuparon las dictaduras de que se perdiera nuestra cultura y nuestra lengua para que todo fuese castellano.

Vicent Maganer Ripoll ha dit...

Josep. Em trobes a una època de fruixa lluita llingüística, però nobstant això me culturitzat prou aquest any. ¿Qué és Catalunya? ¿Qué es Espanya?

Podría fer un text llarguíssim, però crec que mai ningú oh descriurà com oh va fer el mestre Valle-Inclán:
-España es una deformación grotesca de la civilización europea.
I, emulant-lo, afig:
-L'orgull nacional, avui a dia, és la mancança de valor per veure més enllà de les diferències que ens separen, aquelles coses que, junts, poden fer coses meravelloses.

Josep ha dit...

Vicent, te voy a contestar en castellano para que todos nos entiendan, de acuerdo? Aquí se trata, (y tu lo sabes tan bien como yo, o mejor) que los españoles no han sido amantes de otra lengua y cultura que no sea la suya. Esto ha sido siempre así, y ahora no vamos a entrar en este tema porque sería muy largo. Me paso la vida diciendo que no somos ni mejores ni peores, sino diferentes. En mi escrito lo dejo bien claro: Yo quiero a todos los paises que me rodean, solo pido la misma igualdad, solo esto. Pero si nos ceñimos en los últimos años la cosa ya resulta insoportable. En Valencia os habéis quedado sin nada, y solo sois cuatro los que lucháis por algo que históricamente os pertenece. Mallorca igual. Aquí siempre estamos igual, pagar un dinero y recibir otro con una desigualdad terrible. Dinero que se debe y no se devuelve. Pagar más por todo y encima cada vez hay más manías u odios hacia Cataluña,(y piensa que me gusta lo que dices al final). Todo esto no tendría que existir, pero existe. Bien, pues si tan malos somos la solución es bien fácil. Ya lo dijo Peces-Barba: "Igual nos hubiera ido mejor con los portugueses y sin los catalanes"
Y no me remonto a tiempos pasados, hablo de hace bien poco
Vicent, Es tan triste que los españoles niegan un país plural negando culturas y haciéndose aun más ignorantes te demuestra lo que hay. Todo en castellano, ni valenciano, ni mallorquín ni catalán. Cuantos países estarían orgullosos de tantas culturas como tenemos aquí? Resumiendo, El independentismo crece y crece, ya no son aquellos cuatro jóvenes con una senyera , no, no ahora la gente está harta. Harta.

Un abrazo Vicent.

Montse ha dit...

Hay que ver lo que cuesta que lo entiendan muchos, Josep, el militar este no debe dormir pensando en los catalanes que le amargamos la existencia.
A mi panadería viene a comprar un argentino afincado aquí hace diez años, y dice que él está a favor de la independencia de Catalunya, que el que dice que no que no sabe lo que está diciendo, que están sangrando a los catalanes tanto económicamente como culturalmente. Una persona con "seny", que ya lo podían tener muchos de aquí.
Un petó.

Josep ha dit...

Montse, no lo quieren entender ni el militar ni media españa.NO Lo Quieren , que no es NO LO ENTIENDEN.

Un petó.