Cercar en aquest blog

dijous, 24 de maig del 2012

Joaquím María Puyal, premi Català de l’Any



El periodista de Catalunya Ràdio Joaquim Maria Puyal ha estat escollit Català de l'Any 2011 pels lectors d'El Periódico de Catalunya" i els espectadors del programa "Els matins" de TV3. La cerimònia s'ha fet aquest dimarts al Teatre Nacional de Catalunya i ha estat conduïda per Ariadna Oltra i Helena Garcia Melero. Els altres nominats d'aquesta 12a edició eren el doctor Josep Brugada i la pilot Laia Sanz. Puyal recull el testimoni que deixa el cap de colla dels Castellers de Vilafranca, David Miret.
Una vegada més, la decisió ha estat en mans dels lectors d’El Periódico de Catalunya  i els espectadors del programa matinal de TV3, que han pogut votar fins al migdia d'aquest dimarts per via telefònica, a través de la web www.cataladelany.cat i de Twitter.

L’escolli’t ha estat Joaquim Maria Puyal, que ha rebut el premi de mans del president de la Generalitat, Artur Mas. Periodista i autor de la primera retransmissió de futbol en català des de la República, Puyal és un professional molt present en l'imaginari col·lectiu dels catalans per la seva gran presència a la ràdio i a la televisió i per exclamacions que passaran a la història, com aquell "Urruti, t'estimo!".

Joaquim Maria Puyal ha arrencat el seu discurs elogiant la feina del doctor Brugada i la valentia de Laia Sanz per esforçar-se i fer coses que semblaven impossibles. "Jo no sóc el Català de l'Any. És aquell ciutadà que pateix les retallades, aquella mare de família que té dificultats per arribar a final de mes". El periodista de Catalunya Ràdio Joaquím María Puyal, premi Català de l’Any El periodista de Catalunya Ràdio Joaquim Maria Puyal ha estat escollit Català de l'Any 2011 pels lectors d'El Periódico de Catalunya" i els espectadors del programa "Els matins" de TV3. La cerimònia s'ha fet aquest dimarts al Teatre Nacional de Catalunya i ha estat conduïda per Ariadna Oltra i Helena Garcia Melero. Els altres nominats d'aquesta 12a edició eren el doctor Josep Brugada i la pilot Laia Sanz. Puyal recull el testimoni que deixa el cap de colla dels Castellers de Vilafranca, David Miret. Una vegada més, la decisió ha estat en mans dels lectors d’El Periódico de Catalunya i els espectadors del programa matinal de TV3, que han pogut votar fins al migdia d'aquest dimarts per via telefònica, a través de la web www.cataladelany.cat i de Twitter. L’escolli’t ha estat Joaquim Maria Puyal, que ha rebut el premi de mans del president de la Generalitat, Artur Mas. Periodista i autor de la primera retransmissió de futbol en català des de la República, Puyal és un professional molt present en l'imaginari col•lectiu dels catalans per la seva gran presència a la ràdio i a la televisió i per exclamacions que passaran a la història, com aquell "Urruti, t'estimo!". Joaquim Maria Puyal ha arrencat el seu discurs elogiant la feina del doctor Brugada i la valentia de Laia Sanz per esforçar-se i fer coses que semblaven impossibles. "Jo no sóc el Català de l'Any. És aquell ciutadà que pateix les retallades, aquella mare de família que té dificultats per arribar a final de mes".  

En Josep Maria Puyal ha fet un discurs d'un MESTRE de la comunicació. El seu discurs es un discurs de coratge , de sentiment i de catalanitat. M’agradaria que fos el punt de sortida per creure què apart de lladres i estafadors també hi han catalans sincers, lluitadors, honests i amb capacitat de lideratge. No s'ha tallat amb tot el que ha dit al President davant de tota Catalunya! Gràcies Quim per ser tan clar Penso que en Josep Maria Puyal ens ha marcat el camí, ara només cal seguir-lo saber seguir-lo , i demostrar al mon , què el poble Català, sap el què vol i com aconseguir-lo. Moltes gràcies.
VISCA CATALUNYA!

Video de El Periodico, será retirado a petición

8 comentaris:

Tot Barcelona ha dit...

No era mí candidato preferido...Y menos mal que aquí no se le tilda de comunicador, el diseño de las palabras es poderoso...salut

Josep ha dit...

Miquel, supongo que te hubiese gustado más el dr. brugada. http://blog.hospitalclinic.org/es/tag/josep-brugada/.
No se porque razón les cuesta premiar a un buen doctor. Bueno si lo se, no tienen gancho. Pero esta vez no me quejo en absoluto. También me gusta.

Salut.

Montse ha dit...

Puyal para mí, es "tot un senyor". El discurso de la Merçé del año pasado fue fantástico, muy emotivo, sabe tocar como nadie la fibra sensible de muchos catalanes. Y de sus retransmisiones de fútbol tendrían que aprender muchos, sobre todo la central lechera, siempre diciendo las cosas con muchísima educación y corrección. Creo que es una de las personas que si nos sorprendiera presentándose a la política, tendría muchos simpatizantes, cae bien.
Lástima que el premio no se pueda compartir porque el Dr. Brugada se lo merecía muchísimo.
Un petó.

Eastriver ha dit...

Vaig recuperar el discurs del Puyal per internet, doncs no vaig veure la gala. I estic totalmente d'acord amb tu.

Anònim ha dit...

Em penso que per sort hi ha molta gent que el va veure i escoltar, i sino com jo ara amb els teus vídeos ho he pogut fer, i realment poc més puc afegir a tot el que tú dius en el teu post, per sort no som tots uns estafadors ni lladres sino tot el contrari, però ja sabem de sempre que fora d'aquí tan sols diuen el que els interessa que vegin els demés.

Petons!!

Josep ha dit...

Montse, sabes que pasa con Puyal? la gente lo tiene como un locutor de futbol más o menos bueno. Ya no se acuerda o no conoce la cantidad de cosas importantes que ha hecho para TV3, amén de ser profesor de Universidad y no se cuantas cosas más.
Me da igual, solo se que cuando lo escucho, igual que ayer se me pone la piel de gallina.
Sin quitarle ningún mérito al doctor, que a mi entender él hubiese tenido que ganar.

Un petó.

Josep ha dit...

Moltes gràcies Ramon!

Una abraçada.

Josep ha dit...

Fugaz te contestaré en castellano, porque quiero decir algo que creo los castellano parlantes lo encontrarán extraño, y si lo digo en nuestra lengua no se enterarán.
Catalunya siempre ha necesitado un referente para salir adelante, como la mayoria de pueblos, en esto no somos diferentes. Tenemos ganas Fugaz, muchas ganas de salirnos de donde estamos, y no lo digo por la independencia (que hay mucho susceptible) lo digo solo por arrancar, poner el motor de España de nuevo en marcha. Decia que necesitamos estereferente, ahora oimos a Puyal y nos parece el mejor, otro dia oiremos a Llach, y nos pasará igual, y así sucesivamente. Pero hay algo que es cierto, nosotros cuando encontremos a quien sepa llevar una Nación, como dice él mismo somos imparables.

Un petó, amiga meva.

Anne Frank

  Annelies Marie Frank , més coneguda com Anne Frank (12 juny 1929  – març de 1945), fou una adolescent alemanya jueva nascuda a Frankfurt d...