Cercar en aquest blog

dijous, 6 de gener del 2011

Ho deia ben clar Iñaki Gabilondo




"Somos súbditos de los mercados, el régimen en que vivimos es una dictadura; una dictadura muy particular, una dictadura disfrazada con los ropajes de la democracia, pero una dictadura. Nuestros orgullosos estados, nuestros representantes políticos, y la mayoría de los ciudadanos fingen no darse cuenta y manejan toda la gesticulación de la normalidad democrática pero ya nadie ignora que los caminos están trazados, que fuera de ellos no hay salvación, y que nuestra libertad sólo puede ejercitarse en el pequeño margen de elasticidad -un poquito más para aquí, un poquito más para allá- que se nos autoriza. (…) la socialdemocracia ha quedado prohibida de facto. Bueno, se le permite gobernar con tal de que no sea con sus propios puntos de vista"

Tradueixo i resumeixo  un article d'Alex Jones. i ho deixa més clar.


Explica, xifres en mà, com els esdeveniments dels darrers anys segueixen un guió preestablert escrit pels grans bancs internacionals.

El mecanisme és el mateix en un país que en un altre

El vídeo dura 14 minuts, però val la pena veure-ho sencer.

Elimineu les parts en què parla dels veterans de guerra, que no és molt extrapolable a Espanya, però compareu tota la resta. Mesura per mesura. Retalls salarials, disminució de despesa pública, pujada d'impostos, retallada de pensions ...etc.  Ells creen el deute. Ells et donen la solució.

Mentrestant segueixen repartint països amb la mateixa facilitat que els bons bilionaris que es reparteixen cada any.

I nosaltres no fem res. Perdem el temps dormin al sofà. Tirant pedres a la pròpia teulada assegurant que el nostre partit ho hauria fet molt millor. I no ens adonem que no és el govern, ni els partits els que prenen les decisions. Hagués estat qui ha estat en el govern (en el nostre país es redueix al PP i PSOE) hauria pres exactament les mateixes decisions. No les haurien pres. Haurien acceptat les que els imposen des del  Banc Central  i el FMI a través dels mecanismes de control de la UE.

Potser, al cap ia la fi, no sigui tan mala idea la nacionalització dels bancs. O sí?


6 comentaris:

Eastriver ha dit...

Josep, el video de l`iñaki, i les seves paraules, penso que han tingut molt de resso. I no es per menys, doncs te tota la rao. Son paraules que iluminen d`on som i de cap a on caminem. Bons reis.

m.eugènia creus-piqué ha dit...

Trobo a faltar en Gabilondo y els seus telenoticies, espero retrobar-lo en un altre lloc ben aviat.Petons Josep.

Josep ha dit...

Ramon, vols dir amb això que hem d'esperar un nou cicle perquè canviïn les coses? Si és d'aquesta manera t'asseguro que jo no ho veuré.
Una abraçada.

Josep ha dit...

Hola Geni, Jo crec que ho tenim molt malament. Pensa que després d'aquesta putada només quedarà T5 i altres T5. I no crec que vagi per allà per res. Potser per la ràdio??
Un petó.

Nela ha dit...

Un placer haberte encontrado y poder leerte y sobre todo, agradecerte que el blog sea bilingüe.
Besos
nela

Josep ha dit...

Hola Nela, para mi también ha sido un placer conocerte. Pasaré por tu blog para saludarte.
Un abrazo.

Trampa de foc (IV) de Núria Martí Constans (Massa taüts i tan pocs anys)!

  Trampa de foc (IV) de Núria Martí Constans (Massa taüts i tan pocs anys)! 7 07+00:00 JUNY 07+00:00 2016 1 COMENTARI foto d’internet El dis...